Hlavní obsah
2,7
(3)
Foto: archiv redakce

Foto: archiv redakce

Zkuste čerstvou majoránkou ochutit rajčatové těstoviny a zjemněte je smetanovým mascarpone. K dochucení použijte karamel.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 350 g těstovin
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 250 g cherry rajčat
  • 1 lžíce mascarpone
  • 1 trochu soli
  • 1 lžička cukru krupice
  • 1 lžička majoránky
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
Článek

Postup

01.

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě na skus a odložte si hrneček vody z vaření těstovin. Mezitím v pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém orestujte na plátky nakrájené stroužky česneku a chilli papričku. 

02.

Přidejte cukr, nechte zkaramelizovat a vmíchejte rajčatový protlak. Přibližně jednu minutu restujte. Pak přidejte nakrájená cherry rajčátka, osolte, podlijte vodou z těstovin a duste pod pokličkou asi třicet minut. 

03.

Pánev stáhněte z ohně, zjemněte lžící mascarpone, přidejte čerstvou majoránku a směs promíchejte s těstovinami.

Načítám