Hlavní obsah
1,0
(1)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Čekáte návštěvu nebo máte prostě jen chuť si večer trochu zamlsat? Připravte si jednoduché drobné pečivo z listového těsta – s rajčaty a mozzarellou.

10 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
  • 250 g listového těsta
  • 1 hrst hladké mouky
  • 8 ks rajčat
  • 120 g mozzarelly
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 ks vejce
Článek

Postup

01.

Tenhle typ listových jednohubek zvládnou i vařením a pečením zcela nepolíbení jedinci! Listové těsto rozválejte na pomoučené pracovní desce nebo rozbalte a nechte chvíli odpočinout kupované rozválené těsto. Troubu zapněte na 210 stupňů, těsto přeneste na pečicí papír, ten dejte na plech a potřete rozšlehaným vajíčkem.

02.

Rajčata nakrájejte na tenká kolečka (ta podle velikosti případně ještě přepulte) a naskládejte jako do mřížky s dostatečnými rozestupy na těsto. Mozzarellu nakrájejte na kousky a na každé rajče jí kousek dejte. Rádélkem kolem rajčat těsto nakrájejte na čtverečky a plech vložte do trouby. Upečeno budete mít asi za 10–12 minut. Čtverečky rozeberte, posypte čerstvou nasekanou bazalkou a podávejte.

Zkoušíte rádi neobvyklé chutě? Připravte pro hosty šunkové jednohubky s ananasem.

Načítám