Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Rajčatová salsa se může stát oblíbenou součástí letních grilovaček. Už se vám na ni sbíhají sliny?

10 min.
Příprava
1 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 3 ks rajčat
  • 8 ks černých oliv
  • 2 dl rajčatové omáčky
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 3 lístky čerstvé bazalky
    Neobsahuje alergeny
    Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
    Článek

    Postup

    01.

    Rajská jablíčka nařízněte křížem na vrchní straně, na 10 vteřin je ponořte do vroucí vody, a pak je oloupejte.

    02.

     Oloupaná rajčata rozřízněte na čtvrtiny a zbavte semínek, měkkou dužinu nakrájejte na malé kousky. Olivy nakrájejte na tenké plátky a spolu s chilli omáčkou a pyré je vmíchejte k rajčatům. Omáčku můžete dochutit čerstvou bazalkou.

    Ke grilovanému masu je také výborný rajčatový salát s rukolou.

    Související témata:

    Načítám