Hlavní obsah
4,3
(9)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Vaříme s vínem… a občas ho také přidáme do jídla :-). Ale teď vážně, víno pokrmům dodá příjemný šmrnc a jemnou příchuť, která prospěje masu i zelenině. Ochutnejte rajčatovou polévku!

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Základ
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml červeného vína
  • 500 ml pasírovaných rajčat
  • 2 listy bobkového listu
  • 1 lžíce cukru
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 hrst čerstvé bazalky
K podávání
  • 50 g parmazánu
Článek

Postup

01.

Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět na rozehřátém oleji, přidejte nasekaný česnek a ještě chvilku restujte, než se rozvoní. Zalejte vínem, nechte ho odpařit a přidejte pasírovaná rajčata, 300 ml vody a bobkové listy. Osolte a asi 15 minut povařte.

02.

Na závěr vyndejte bobkové listy a cibuli, tyčovým mixérem rozmixujte a polévku dochuťte pepřem, troškou cukru a nasekanou čerstvou bazalkou.

03.

Mezitím, co se polévka vaří, si připravte chipsy: na plech vyložený pečicím papírem tvořte s dostatečným odstupem malé hromádky ze strouhaného sýra. Pečte asi 5 minut při 200 °C, až se sýr rozpustí a lehce zezlátne. Nechte vychladnout na plechu a servírujte k polévce.

Hledáte další polévky s nápadem? Zkuste krůtí s kukuřicí, mexickou fazolovou či rychlý vegetariánský boršč!

Související témata:

Načítám