Článek
Postup
01.
Nakrájenou cibulku nechte zesklovatět na rozehřátém oleji, přidejte nasekaný česnek a ještě chvilku restujte, než se rozvoní. Zalejte vínem, nechte ho odpařit a přidejte pasírovaná rajčata, 300 ml vody a bobkové listy. Osolte a asi 15 minut povařte.
02.
Na závěr vyndejte bobkové listy a cibuli, tyčovým mixérem rozmixujte a polévku dochuťte pepřem, troškou cukru a nasekanou čerstvou bazalkou.
03.
Mezitím, co se polévka vaří, si připravte chipsy: na plech vyložený pečicím papírem tvořte s dostatečným odstupem malé hromádky ze strouhaného sýra. Pečte asi 5 minut při 200 °C, až se sýr rozpustí a lehce zezlátne. Nechte vychladnout na plechu a servírujte k polévce.
Hledáte další polévky s nápadem? Zkuste krůtí s kukuřicí, mexickou fazolovou či rychlý vegetariánský boršč!