Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Chutně, ale levně. Ano, obojí lze zkombinovat do večeře, kterou ocení celá rodina. Připravili jsme, a samozřejmě i rovnou vyzkoušeli rajčatovou polévku s fazolemi!

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka sterilovaných rajčat
  • 1 plechovka bílých fazolí
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 l vody
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev očistěte a rozdělte na kolečka. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.

02.

V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli. Přidejte mrkev, česnek, asi minutu prohřejte a vlejte rajčata s vodou. Přidejte i polovinu přecezených fazolí z plechovky a snítku tymiánu. Povařte 15 minut, tymián vyjměte a polévku rozmixujte. Až poté ji osolte, opepřete a nasypte do ní zbytek fazolí. Nechte prohřát a podávejte.

Rajčatovo-fazolovou polévku vyzkoušejte i s červeným vínem.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie10 861,7 kJ
Bílkoviny110,05 g
Tuky104,95 g
Sacharidy302,1 g
Sůl16,85 g
SAFA15,94 g
Vláknina107,53 g
Cukry55,53 g
Související témata:

Načítám