Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Italská kuchyně hraje barvami! Máte chuť na něco z rajčat? Podávejte jemnou polévku s bazalkou. Tady je recept!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 ks sušené chilli papričky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 120 g mini mozzarelly
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte a spolu s nadrobenou papričkou, zbavenou semínek, opečte doměkka na rozehřátém oleji. Přidejte plátky česneku, nechte ho chvilku provonět a vše zalijte pasírovanými rajčaty. Přidejte i cukr a asi půl litru vody, osolte a 15 minut povařte.

02.

Na závěr rozmixujte tyčovým mixérem – cibule polévku pěkně zahustí. Ochuťte balzamikem, solí a pepřem. Polévku rozdělte do talířů, zakápněte pro ozdobu balzamikem, rozdělte na ně mozzarellu a lístky bazalky.

Pokud vás polévka dostatečně nezasytila, upečte si bramborový koláč s cibulí a sýrem.

Související témata:

Načítám