Hlavní obsah
3,2
(97)
Foto: Xan, Shutterstock.com

Foto: Xan, Shutterstock.com

Vyzkoušejte rajčatovou bruschettu, do které můžete, pro zdokonalení, přidat také sušená rajčata.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 1 špetka soli
  • 8 plátků bílého pečiva
Článek

Rajčata s bazalkou jsou nepřekonatelná dvojice. Když je ještě doplníte o česnek, vznikne dokonalá harmonie chutí, kterou si můžete vychutnat během pár minut.

Postup

01.

Omytá rajčata pokrájejte na malé kousky a dejte je do misky. Přidejte najemno nasekaný česnek, sůl a natrhanou bazalku. Pro ozvláštnění chuti můžete přidat i sušená rajčata.

02.

Když máte směs hotovou, dejte ji alespoň na hodinu odpočinout do lednice.

03.

Poté si nasucho opečte na pánvi nebo v troubě plátky pečiva a na ještě teplé naneste rajčatovou směs. Pro lepší chuť můžete bruschetty zakápnout olivovým olejem.

Z čerstvých rajských jablíček si můžete připravit také rajčatovou salsu.

Načítám