Hlavní obsah
2,5
(53)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Sezona rajčat pomalu začíná, a tak je na čase vyzkoušet nějaký zajímavý recept. Co takhle rajčata plněná mletým masem? Určitě vám zachutnají!

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks rajčat
  • 300 g hovězího mletého masa
  • 3 lžíce parmazánu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • 6 ks ančoviček
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Rajčatům uřízněte špičku a vyřízněte vnitřek (trochu dužiny si nechte na později). Vydlabaná rajčata vyrovnejte do pekáčku, vnitřky lehce nasolte a nechte odpočinout.

02.

V misce smíchejte mleté maso, parmezán, nasekanou bazalku a najemno nasekané ančovičky. Kdyby se vám zdála směs příliš tuhá, přidejte trochu rajčatové dužiny. Směs osolte, opepřete a co nejvíc namačkejte do rajčat.

03.

Dejte je péct na 180 °C na 25 minut. Rajčata můžete podávat samotná, jako předkrm nebo třeba s bramborovou kaší jako hlavní chod.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie4 716,21 kJ
Bílkoviny83,98 g
Tuky68,99 g
Sacharidy41,6 g
Sůl7,38 g
SAFA33,3 g
Vláknina16,65 g
Cukry31,2 g
Související témata:

Načítám