Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Jak získat z rajčete co nejintenzivnější chutě, které do něj vložilo slunce? Přinášíme vám chutný nápad na rajčatovou večeři s nádechem středomoří, která jistě nadchne celou vaši rodinu. Připravte jí rajčata plněná kuskusem a fetou!

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 1 trochu soli
  • 1 lžíce listové petržele
  • 100 g sýru feta
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1 ks žluté papriky
  • 1 lžíce piniových semínek
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek vody
  • 1 hrnek kuskusu
  • 8 ks rajčat
Článek

Postup

01.

Z rajčat odřízněte „čepičky“ a dužinu vydlabejte.

02.

Kuskus nasypte do hrnce, zalijte stejným objemem vody, promíchejte, přiklopte a nechte pár minut pracovat.

03.

Poté kuskus zakapejte šťávou z limetky a rozmíchejte s pokrájenou dužinou z rajčat, najemno nakrájenými paprikami, prolisovaným česnekem, piniovými oříšky, kousky sýru feta a najemno nasekanou petrželí, solí i pepřem.

04.

Touto směsí naplňte vydlabaná rajčata, vložte je do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a nechte je asi 15 minut péct.

Že kuskus neznáte? V tom případě se koukněte na tipy jak tuto zázračnou těstovinu připravit.

Související témata:

Načítám