Článek
Postup
01.
Rajčata seřízněte a dužinu vydlabejte. Nemusíte ji vyhazovat, můžete ji použít do salátu, rajčatové polévky nebo omáčky. Kuskus zalejte podle návodu.
02.
Česnek nakrájejte na plátky. Šalotku nasekejte nadrobno, slaninu nakrájejte na kostičky a sušená rajčata na proužky. Sýr rozdrobte nebo nakrájejte na kostičky.
03.
V pánvi nechte rozpustit trochu oleje a opečte na něm slaninu. Přidejte šalotku, chvíli opékejte a pak vmíchejte česnek. Nechte ho rozvonět. Pak přidejte sušená rajčata a lístky tymiánu.
04.
Vše ještě prohřejte, přidejte kurkumu a kuskus. Důkladně promíchejte, podle chuti osolte a nakonec do směsi přidejte fetu. Hotovou směsí naplňte rajčata.
05.
Vyskládejte je do pekáčku vymazaného olejem. Přiklopte seříznutou částí a nakonec rajčata ještě pokapejte olejem. Vložte je do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půl hodinky.
06.
Hotová rajčata podávejte s opečeným toustem nebo salátem.
Výborná letní jídla jsou také jednoduché lasagne s pestem nebo hned hotový kuskus s tuňákem.