Článek
Postup
01.
Na maso. Do rozpáleného hrnce nalijte rostlinný olej, přidejte nakrájenou cibuli a orestujte dozlatova.
DALŠÍ INSPIRACE
02.
Přidejte kuřecí srdíčka, ta krátce opečte, a přidejte pepř, sůl a rajský protlak.
03.
Poté přilijte portské víno. Nechte je odvařit. Zaprašte moukou, kterou jste předem lehce orestovali.
04.
Následně přilijte kuřecí vývar, povařte a duste maso do měkka.
05.
Na zeleninu. Mrkev, řapíkatý celer, kořenovou petržel a česnek nakrájejte na menší kousky.
06.
Rozpalte pánev, přidejte olej a všechnu zeleninu i s česnekem orestujte. Dochuťte pepřem a solí.
Jako příloha se nejvíc hodí bramborové rösti, které jsme sice v našem receptu navrhovali zakápnout navrch ještě zakysanou smetanou s křenem, ale zde je jako přílohu podávejte bez ní. Můžete ale také opéct plátky brambor, i tato varianta bude vynikající.
Na talíř dejte maso se zahuštěnou šťávou, přesypte zeleninou a bramborové placičky naklaďte okolo.
Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje ragú, zeleninu i rösti krok za krokem? Podívejte se na Stream.cz na návodné video: Ragú z kuřecích srdíček se zeleninou a bramborovými rösti.
Máte chuť i na jiné přílohy z brambor? Zkuste bramborové placky se sýrem, slovenské lokše nebo třeba domácí bramborové knedlíky!