Článek
Líčka jsou značně namáhaným svalem, a proto mějte při jejich přípravě trpělivost. Potřebují trochu delší čas ať už na plotně nebo v hrnci, ale odměnou vám pak bude lahodné maso, které se dá krájet i lžící.
Ragú z hovězích líček
Na 4 až 6 porcí budete potřebovat: 800 g hovězích líček, 1 petržel, 1 mrkev, malý kousek celeru, 2 cibule, 2 konzervy loupaných a krájených rajčat, vývar podle potřeby, 100 ml červeného vína, sůl, pepř, olej, 2 bobkové listy
Postup: Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kostičky. Spolu s nadrobno nakrájenou cibulí vše na oleji orestujte v nádobě, kterou budete moct vložit i s pokličkou do trouby. Opečenou zeleninu vyjměte a přidejte na větší kostky nakrájená hovězí líčka. Maso opečte, přidejte zpět zeleninu a podlejte vínem. Nechte ho odpařit a pak k masu vyklopte konzervy loupaných rajčat. Osolte, opepřete, přidejte bobkové listy, hrnec opatřete pokličkou a vložte do trouby. Maso nechte takto dusit přibližně 3 hodiny při teplotě 170 °C. Podle potřeby občas promíchejte a dolejte troškou vývaru.
Tip: Zajímavou chuť získáte, když nakrájíte do masové směsi polovinu čerstvého fenyklu.
Máte rádi jídla z jednoho hrnce? Máme pro vás skvělé tipy na rychlý oběd nebo večeři. Zkuste tři varianty z kuřete nebo kořením provoněnou indickou kuchyni!