Článek
Postup
01.
Na hluboké pánvi rozpalte trochu oleje a přidejte míchané maso. To opékejte tak dlouho, až všechno zhnědne, během míchání ho vařečkou trochu „rozšťouchejte“, aby netvořilo hrudky.
02.
Když je maso opečené, opepřete jej a osolte, přidejte lžičku (nebo podle chuti i trochu více) chilli pasty a plechovku rajčat. Pánev přiklopte poklicí a nechte asi 40 minut dusit doměkka.
03.
Na jiné pánvi rozpalte asi 2 lžíce olivového oleje a zlehka na něm opečte dva jemně nasekané stroužky česneku. Přidejte rozmrazený nebo opraný čerstvý špenát a nechte ho spařit – čerstvý hodně zmenší objem. Ochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
04.
Podávejte tak, že uvařené brambory přelijete masovým ragú a navrch dáte trochu špenátu.
Milovníci této zelené vitamínové bomby, určitě neodolají smetanovému špenátovému krému podle naší redaktorky Kamily.