Hlavní obsah
3,1
(63)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Hlívu ústřičnou lze snadno pořídit ve většině supermarketů čerstvou po celý rok. Nejenže je velmi chutná, ale také podporuje imunitu, protože obsahuje vitaminy a jiné zdraví prospěšné prvky. V tomto jemném ragú jistě zachutná i dětem.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 300 g hlívy ústřičné
  • 1 ks šalotky
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks kořenové petržele
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 hrst mraženého hrášku
  • 200 ml zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička hladké mouky
  • 1 snítka listové petržele
  • 2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Čerstvou hlívu ústřičnou nakrájejte na nudličky. Mrkev, petržel a řapíkatý celer na kostičky. V tlustostěnné hlubší pánvi dejte restovat na másle najemno nasekanou šalotku.

02.

Po chvíli přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou, mrkev, petržel a řapíkatý celer. Vše osolte a zalijte vývarem. Hlívu se zeleninou duste doměkka. 

03.

Poté do směsi přidejte mražený hrášek a vše zalijte smetanou, do které předem zamíchejte hladkou mouku. Ragú provařte dalších cca 7 minut. 

04.

Hotovou směs podávejte s vařenou rýží a nasekanou zelenou petrželkou. 

Foto: Svatava Vašková

Výsledek je nejenom dobrý, ale také zdravý a pěkný na pohledFoto: Svatava Vašková

Načítám