Hlavní obsah

Stravenky nebo dárek k narozeninám? Pozor, některé firemní benefity musíte zdanit!

Foto: insta_photos, Shutterstock.com

Foto: insta_photos, Shutterstock.com

České firmy zažívají na pracovním trhu krušné časy. Nedostatkem zkušených odborníků trpí většina z nich. Ty, které jsou třeba menší a nemůžou lidi přilákat na obří platy, se to mohou snažit dohnat třeba skrze benefity. Jsou ale opravdu tak výhodné?

Článek

S odbornicí Zuzanou Bartůškovou jsme se v podcastu podívali za oponu celého problému a zjišťovali, na co musí firmy myslet, když chtějí svým zaměstnancům dát benefity. A proč můžou některé znamenat danajský dar pro obě strany.

S kým si povídáme

Zuzana Bartůšková je daňová specialistka ze společnosti BKP Finance. Její doménou jsou daně ve firmách. I proto má do problematiky benefitů největší vhled.

„Firemní benefity jsou nenárokové. Záleží tedy čistě na zaměstnavateli, které se vám rozhodne poskytnout. Týkají se ale všech zaměstnanců – na hlavní pracovní poměr, zkrácený úvazek i dohodářů. Zejména menší firmy, s nimiž nejčastěji spolupracuji, volí ty klasické, které jsou daňově nejvýhodnější. Jinak by pro ně administrativní i daňová zátěž byla na hranici únosnosti,“ přibližuje expertka.

Z daňového hlediska dělí odbornice benefity na několik typů:

Benefity výhodné pro obě strany

  • zaměstnavatelé si je můžou dát do daní, zaměstnanci za ně nic neplatí
  • stravenky, stravenkový paušál (má nově limit)
  • příspěvky na penzi
  • vzdělávání – často podceňované nebo redukované na zaměstnance managementu, tady ale může být pro zaměstnavatele opravdová síla
Foto: Proženy.cz

Daňová specialistka Zuzana Bartůšková (vlevo) vás zasvětí do problematiky firemních benefitů. Zpovídala ji Michaela RakováFoto: Proženy.cz

Benefity výhodné jen pro zaměstnance

  • firma si je nemůže dát do nákladů, ale zaměstnanci z nich nemusí platit daň
  • příspěvky na kulturu, sport, zdraví, tištěné knihy, multisportka, školky, rekreace
  • limit na zaměstnance je polovina průměrné mzdy, kolem 20 tisíc

Benefity výhodné jen pro firmu

  • zaměstnavatel si je dá do daní, zaměstnanec z nich zaplatí daně
  • peněžité benefity, stravenky nad zákonný limit, cestovné, stravné, které je vyšší než limit

Benefity nevýhodné pro nikoho

  • věcné dárky
  • firma vám dá dárek k narozeninám, ale negativně se to pak projeví na vaší výplatnici

Benefity letos v lednu prošly největší změnou za desetiletí – možná se dotkla i vás. „Zákon nově stanovuje nejvyšší možnou hodnotu, třeba příspěvku na stravování, a když by chtěl zaměstnavatel být štědřejší, daňová zátěž přijde na zaměstnance,“ říká odbornice. Proto většina firem zůstává u klasických benefitů.

O penězích se (ne)mluví

Podcast O penězích se (ne)mluví

Seriál pro ženy o financích. Svěží rozhovory se ženami o penězích. Moderátorka Míša Raková se svými hosty probírá rozmanitá finanční témata – od rodinného rozpočtu přes majetek v manželství až po investice. Poslouchejte praktické tipy, jak lépe zvládat peníze, na ProŽeny.cz. A mluvte o penězích!

  • Podcast vychází každé úterý a můžete si ho poslechnout také na Podcasty.cz či v podcastových aplikacích, jako jsou Spotify či Apple Podcasts, kde můžete O penězích se (ne)mluví i odebírat.
  • V podcastu vysvětlujeme základní finanční pojmy a principy, nejde ale o investiční poradenství. Tento podcast není finančním poradenstvím, ale obsahem redakce.

Načítám