Hlavní obsah
3,8
(12)
Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Foto: Elena Veselova, Shutterstock.com

Výživová poradkyně a jógová instruktorka Klára Janíčková doporučuje na jaře do jídelníčku zahrnout potraviny, které jsou čerstvé, tedy ovoce a zeleninu, dále nedráždivé koření, nízkotučné a polotučné mléčné výrobky, libové maso a zdravé rostlinné tuky, třeba řepkový či olivový. Všechny zásady splňuje chutný quinoa salát s mangem a chřestem.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 gramy
Budete potřebovat
  • 250 g quinoy
  • 4 cm čerstvého zázvoru
  • 1 ks limetky
  • 5 g soli a pepře
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička medu
  • 1 ks manga
  • 1 ks salátové okurky
  • 20 g čerstvé máty
  • 250 g zeleného chřestu
  • 6 g čerstvé bazalky
  • 6 g čerstvého koriandru
  • 6 g listové petržele
Článek

Postup

01.

Quinou zalijte čtyřnásobným množstvím studené vody a vařte přibližně 20 minut. Po uvaření propláchněte studenou vodou.

02.

Mezitím povařte chřest 3–4 minuty ve vroucí vodě a následně zchlaďte v ledové lázni. Nakrájejte jej na 2 cm dlouhé kousky a odložte stranou.

03.

Připravte zálivku. Smíchejte zázvor, šťávu a kůru z limetky, špetku soli a pepře. Přidejte mango pokrájené na kousky velké 1 cm. Při loupání a krájení manga se snažte zachytit veškerou šťávu do misky se zálivkou. Přidejte okurku pokrájenou na kousky velké 1 cm. Přidejte bylinky a chřest.

04.

Smíchejte mangovo-chřestovou směs s quinoou a dochuťte dle potřeby.

Načítám