Článek
Postup
01.
Začněte korpusem! Žloutky vyšlehejte s cukrem do pěny a poté k nim na střídačku přimíchejte sníh z bílků a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
02.
Těsto rozetřete po pečicím papíře na plechu o velikosti asi 30x40 cm a vše dejte péct do trouby na 11 minut při 180 stupních Celsia.
03.
Když bude piškot chladnout, svařte sirup, a to tak, že jednoduše smícháte všechny ingredience, přivedete je k varu a následně necháte vychladnout. Totéž platí pro citronovou polevu – vše opět povařte a když zhoustne, nechte ji krátce zchladnout, pak až nalévejte na řezy.
04.
A teď už jen vše zkompletovat! Placku rozřežte na 10 proužků silných asi 3 centimetry. První proužek pomažte marmeládou a položte na něj druhý, který jste z obou stran namočili v sirupu. Třetí pruh pomažte marmeládou z obou stran (aby se neprosáknul) a přiklopte ho opět dalším plátem namočeným v sirupu. Pátý pruh namažte marmeládou už jen z jedné strany, položte ho na zbytek namazanou stranou dolů a nakonec řezy polijte citronovou polevou. Totéž opakujte se zbylými pěti pruhy. Nechte v lednici přes noc uležet a můžete krájet.
Vyrobit si můžete i přímo punčový dort.