Hlavní obsah
2,9
(769)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Vanilkový pudink je výborný dezert sám o sobě. Když ho ale dáte dohromady s nadýchaným piškotovým těstem a ostružinami, máte na stole božský koláč!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 porcí
Těsto
  • 250 g hladké mouky
  • 130 g cukru krupice
  • 4 ks vejce
  • 100 ml oleje
  • 50 ml podmáslí
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
Náplň
  • 1 sáček vanilkového pudinkového prášku
  • 400 ml mléka
  • 2 lžíce cukru
  • ostružiny
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne světlá a nadýchaná pěna. Postupně do ní přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem, olej a podmáslí. Ušlehejte hladké těsto a nalijte ho na středně velký plech s vyšším okrajem. 

02.

Do rendlíku nalijte mléko, přidejte cukr a pudinkový prášek. Vše prošlehejte metličkou a za stálého míchání uvařte hustý krém. Nechte ho jen mírně vychladnout a lžící ho pak nanášejte na těsto. 

03.

Nakonec pudink ozdobte opláchnutými ostružinami. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi půlhodinku. Na řezy koláč krájejte až zcela vychladlý.

Související témata:

Načítám