Článek
Postup
01.
Ve vlažném mléce v míse rozpusťte kvasnice a cukr. Nechte vzejít kvásek, až poté do mísy nasypte mouku, přidejte olej a žloutky a hnětačem vypracujte hladké voňavé těsto. Uzavíratelný potravinový box vymažte trochou oleje, těsto do něj vložte, přikryjte a nechte hodinu kynout. V polovině kynutí nádobu otevřete, těsto krátce propracujte, a opět zavřete.
02.
Troubu předehřejte na 200 °C. Na pomoučeném vále rozdělte těsto na 16 kusů, každý z nich vyválejte v asi 20 cm dlouhého hada. Toho přeložte napůl a omotejte kolem sebe jako hada. Konce zahněte vždy dolů tak, aby se pudinkáče nerozmotaly. Pokládejte je na plech s pečicím papírem a pečte 12–15 minut dozlatova.
03.
Vychladlé pudinkáče plňte náplní. Jak na ni? Uvařte pudink v uvedeném množství mléka spolu s vanilkovými cukry. Vychladlý ho pak vyšlehejte se změklým máslem a cukrem. Plňte cukrářským sáčkem, podávejte posypané cukrem moučka.
Máte pudink rádi? Pak neváhejte vyzkoušet další jemné lahodné pudinkové dezerty.