Článek
Postup
01.
Nejprve uvařte 4 vejce natvrdo a oloupejte je. Zároveň dejte vařit oloupané a osolené brambory, nakrájené na malé kostičky.
02.
Mleté maso dejte do misky, osolte, přiklepněte k němu dvě syrová vejce, podle potřeby přidávejte strouhanku a vytvořte pevné těsto.
03.
Vezměte asi čtvrtinu masa a vytvarujte z něj placičku. Doprostřed placičky dejte celé oloupané vajíčko a maso kolem něj obalte.
04.
Hotový plněný karbanátek obalte ve strouhance. Na pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a karbanátek ze všech stran osmažte dozlatova, zdravější varianta je upéct je trochu podlité v troubě (při 180 stupních asi 15 minut).
05.
Z hotových brambor slijte vodu, přidejte kousek másla, teplé mléko a ručním šlehačem z nich ušlehejte bramborovou kaši. Podle chuti osolte a můžete podávat!
Zkuste pštrosí vejce v karbanátku i jinak.