Hlavní obsah
3,3
(7)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Pokud hledáte inspiraci na neobvyklé jídlo z běžných surovin, vyzkoušejte pštrosí vejce.

20 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Pštrosí vejce
  • 6 ks vejce
  • 500 g míchaného mletého masa
  • 1 lžička soli
  • 2 hrsti strouhanky
  • 2 dl oleje
Bramborová kaše
  • 500 g brambor
  • 1 dl mléka
  • 25 g másla
Článek

Postup

01.

Nejprve uvařte 4 vejce natvrdo a oloupejte je. Zároveň dejte vařit oloupané a osolené brambory, nakrájené na malé kostičky.

02.

Mleté maso dejte do misky, osolte, přiklepněte k němu dvě syrová vejce, podle potřeby přidávejte strouhanku a vytvořte pevné těsto.

03.

Vezměte asi čtvrtinu masa a vytvarujte z něj placičku. Doprostřed placičky dejte celé oloupané vajíčko a maso kolem něj obalte.

04.

Hotový plněný karbanátek obalte ve strouhance. Na pánvi rozpalte dostatečnou vrstvu oleje a karbanátek ze všech stran osmažte dozlatova, zdravější varianta je upéct je trochu podlité v troubě (při 180 stupních asi 15 minut).

05.

Z hotových brambor slijte vodu, přidejte kousek másla, teplé mléko a ručním šlehačem z nich ušlehejte bramborovou kaši. Podle chuti osolte a můžete podávat!

Načítám