Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Název rizota sice logicky odkazuje k rýži, proč si ale neuvařit něco podobného i ze špaldy, pohanky nebo pšenice? Vyzkoušejte s námi třetí jmenovanou!

10 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 hrnek pšenice
  • 2 hrnky vody
  • 1 lžička soli
  • 50 g sušených brusinek
  • 100 g kozího sýru
  • 2 ks uzeného kuřecího stehna
  • 1 hrst nasekané petrželky
Zálivka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Propláchnutou pšenici uvařte v osolené vodě doměkka (pořád by ale měla zůstat na skus), to může trvat až hodinu – čas si ušetříte, když ji až den předem namočíte nebo uvaříte v tlakovém hrnci.

02.

Po uvaření slejte přebytečnou vodu a ještě horkou smíchejte se zálivkou z oleje, balzamika, hořčice a čerstvě namletého pepře. Vmíchejte nakrájené uzené kuřecí maso, kousky sýra, brusinky, nasekanou petržel a podávejte teplé nebo studené.

Související témata:

Načítám