Hlavní obsah

Pružné tělo a pevné břicho: Jógová sestava zaměřená na střed těla

Při józe zapojujete celé tělo a jeho střed musí být vždy zpevněný. Následující ásany jsou poskládané tak, aby se co nejvíc zaměřovaly právě na core. Zacvičte si s námi pětiminutovou sestavu. Ideálně venku na čerstvém vzduchu!

Článek

Jóga je pro někoho součástí každodenního života. Můžete mít svoje oblíbené asány a ty si cvičit podle svého tempa a nálady. Pokud s ní ale zkušenost nemáte, vyzkoušejte sestavu zaměřenou na core neboli střed těla. Jeho zpevnění je velmi důležité nejen z hlediska estetiky, ale také správného fungování celého těla.

Začněte v leže na zádech, abyste si srovnali záda a aktivovali břišní svalstvo. Součástí sestavy jsou pak ásany v prkně na jedné ruce, třínohý pes, rotace v sedě a další. Cvičte pomalu a každý pohyb provádějte vědomě a se správným dýcháním.

Jóga je skvělým způsobem, jak posílit celé tělo, zlepšit flexibilitu i odbourat stres a vyčistit si hlavu. Rozložte jógamatku, oblečte si pohodlné oblečení, zapněte si video a nechte se vést hlasem instruktorky jógy Kateřiny Prokopové (@with.kaci).

Zkuste i další venkovní cvičení: Posilujte nohy a zadek na schodech

Načítám