Článek
Postup
01.
Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Bílky vyšlehejte se špetkou soli v tuhý sníh, žloutky zase umíchejte s cukrem. Ke žloutkům přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, sníh, a zlehka stěrkou vše spojte v krásné nadýchané těsto. Polovinu oddělte stranou a do zbytku přidejte kakao.
02.
Plech vyložte pečicím papírem a těsty naplňte silnější igelitové sáčky. Odstřihněte růžek u sáčku kakaového těsta a na plech s pečicím papírem tvořte šikmo pruhy, v rozestupu asi 1,5 cm. Mezery pak obdobně vyplňte světlým těstem.
03.
Roládu vložte do trouby a při 180 stupňích Celsia pečte asi 8 minut. Po upečení piškot smotejte! Když vychladne, smíchejte tvaroh, vyšlehanou smetanu a nakrájené broskve, a krémem ji z vnitřní strany potřete. Zpět zabalte, nechte vychladit. A? Slyšíte ten shon? To už se vám sbíhají sliny!