Hlavní obsah
3,0
(44)
Foto: Eva Malúšová

Foto: Eva Malúšová

Brala by vaše rodina Vánoce bez smaženého kapra jako absolutní rouhání? Pak klidně zůstaňte u klasiky v trojobalu – stačí jen dodržet pár jednoduchých kroků a večer si pochutnáte na báječně šťavnaté rybě.

20 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks kapra
  • 1 l mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 ks vejce
  • 2 hrnky strouhanky
  • 2 dl řepkového oleje
  • 1 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Postup

01.

Kapra naporcujte a na dvě hodiny (maximálně pak přes noc) naložte do mléka, aby maso zjemnělo. Před obalováním rybu osušte, lehounce osolte a pokapejte citronem.

02.

Kousky pak postupně obalujte v mouce, vajíčku prošlehaném s trochou soli a ve strouhance, do které můžete přidat nasekanou bylinku (petržel či kopr). Pozvolna smažte asi deset minut z každé strany v dostatečné vrstvě oleje nebo přepuštěného másla – nebojte se, čím víc tuku použijete, tím méně se ho vsákne do samotného masa a trojobal bude báječně křupavý.

03.

Na papírové utěrce nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s bramborovým salátem.

Načítám