Článek
Postup
01.
Brambory ve slupce důkladně omyjte a uvařte je úplně doměkka – trvá to zhruba 20 minut.
02.
Brambory sceďte a pomocí vařečky nebo šťouchadla je opatrně promáčkněte. Brambory musí prasknout, ale zároveň by měly držet svůj tvar.
03.
Takto rozmáčknuté brambory narovnejte na vymazaný plech, každou zakápněte troškou olivového oleje a nechte je asi 20 minut péct v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia.
04.
Po dvaceti minutách brambory otočte, položte na každou snítku tymiánu nebo je posypejte trochou tymiánu sušeného, znovu každou bramboru zakápněte olivovým olejem a pečte dalších asi 30 minut, dokud nebudou krásně zlatavě křupavé. Hotové brambory servírujte posypané hrubou solí. Uvidíte, jak se budou rozsýpat!
Pokud vám tu chybí maso, vyzkoušejte k bramborám upéct krůtí stehna na tymiánu a česneku.