Nedáte dopustit na krajíc chleba s čerstvým máslem? Ať je kterákoli pomazánka nebo margarín praktičtější, jemnou lahodnou chuť másla nedokáže nic nahradit. Pro všechny milovníky této potraviny máme tipy, které usnadní její roztírání, skladování i servírování.
Článek
Pravá máselná chuť je tak specifická, že se nedá žádnými rostlinnými tuky nahradit. To vám řekne každý šéfkuchař. Třebaže se moderní margaríny roztírají o poznání lépe, a navíc jsou mnohdy dietnější, máslem se zkrátka nikdy nestanou.
Nejednou však leckoho namíchlo, když z lednice vytáhl máslo tuhé jako kámen, které za žádnou cenu nešlo normálně ukrojit ani namazat. Nehledě na nevzhledný pomačkaný obal, který se při dlouhém víkendovém snídání na stole zrovna nevyjímá. Pro všechny tyhle případy pro vás máme pár nápadů.