Článek
Čočka patří mezi velmi oblíbené luštěniny v pořádném kusu světa, a není proto divu, že receptů na nejrůznější čočkové pokrmy je opravdu velká spousta.
Exotická dálava: indický dhál
Konzistencí je dhál něco mezi kaší, polévkou a pomazánkou – jeho hustota záleží jen na vás a každý si v něm najde to svoje. Stačí přidat trochu vody, nebo ji naopak ubrat. V tomhle receptu je množství tak akorát na kaši.
Čočkový salát: zahřeje tělo i duši
Dalším z mnoha způsobů, jak si udělat novoroční čočku, je příprava teplého salátu. Co takhle doplnit čočku pečenou dýní a medovou zálivkou?
Španělsko: s masovými kuličkami
Čočková polévka může být zdravé a lehké jídlo. Co takhle ji tentokrát nezahustit, ale připravit ji v zeleninovém vývaru a přidat masové kuličky? Španělé tuhle svoji polévku milují! Recept na pravou sopa de lentejas con albóndigas si zamilujete.
Dáte si s námi?