Článek
Postup
01.
Preclíky můžete spojit buď svou oblíbenou čokoládou, nebo kupovanou polevou.
S PRECLÍKY JE ZÁBAVA
02.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni či mikrovlnce (tam ji vždy po 30 vteřinách zamíchejte), polevu připravte dle návodu na obalu.
03.
Preclíky si rozložte na pečicí papír podle toho, jak velký chcete věneček nebo ozdobu mít. Polovinu každého pak namočte do čokolády, nechejte trochu okapat a položte na papír. Stejně postupujte s dalšími preclíky. Pokládejte je tak, aby se dotýkaly bokem.
04.
Nechte chvíli zaschnout (čokoládu případně přihřejte) a obložte druhou vrstvou jako na fotce – další preclíky klaďte tak, aby překrývaly spodní vrstvu.
05.
Nechte pořádně zatuhnout a případně ještě provlečte stuhu nebo provázek pro zavěšení.
Tip
Jestli netrváte na tom, aby byl váš věnec jedlý, vyrobte si ho klidně velký a preclíky na něj nalepte pomocí tavné pistole – podobně jako jsme vyrobili tohoto korkového krasavce.
Adventní soutěž na Proženy.cz
Zdobíte stromeček i jedlými ozdobami, nebo by u vás nevydržely ani do Štědrého večera?