Článek
Postup
01.
Čokoládu rozehřejte v mikrovlnce (vždy po 30 vteřinách ji zamíchejte) nebo ve vodní lázni, 2/3 jí rozetřete v 3 až 5mm vrstvě na pečicí papír a posypejte preclíky (nevadí, když se budou trochu překrývat).
02.
Měkké karamelové bonbony (50 až 75 g) rozpusťte spolu se 2 lžícemi vody stejným způsobem a karamelem ihned pocákejte preclíky tak, aby se hmotou trochu spojily. Na závěr pokapejte zbylou čokoládou a posypejte vločkovou nebo klasickou solí. Sůl můžete zamíchat i přímo do karamel.
03.
Nechte v chladu zatuhnout, a poté rozlámejte nebo pokrájejte na kousky ostrým nožem ohřátým ve vařící vodě.
Jaký dezert byste poradili někomu, kdo má pocit, že neumí vařit?