Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 170 stupňů. Vajíčka rozklepněte do pánve, přidejte na kostičky nakrájenou šunku a hrášek a na pár kapkách oleje vytvořte polotekutá míchaná vejce. Osolte a opepřete. Zaprašte trochou hrubé mouky, promíchejte a nechte vychladnout.
ROLÁDY JSOU PROSTĚ ÚŽASNÉ
02.
Plát hovězího masa (ideálně si jej na roládu nechte nakrájet už u řezníka) naklepejte z obou stran paličkou a osolte a opepřete. Doprostřed rozprostřete míchaná vejce a zabalte roládu. Sepněte kuchyňským provázkem nebo jehlami.
03.
Roládu přeneste na hluboký plech nebo do pekáče a potřete trochou oleje. Podlijte asi 1cm vrstvou vody nebo hovězího vývaru a vložte do trouby. Za občasného přelití pečte doměkka asi dvě hodiny.
04.
Roládu nakrájejte na tenké plátky a podávejte teplou s brambory nebo studenou s pečivem. Nezapomeňte na omáčky – třeba hořčici nebo smetanový křen či domácí tatarku.
Máte rádi masové rolády a roládky? Nebo dáváte přednost plátku v omáčce?