Článek
Postup
01.
Mouku prosejte přes síto a smíchejte s kypřicím práškem, solí a cukrem. V druhé míse prošlehejte mléko, vejce a rozpuštěné máslo (můžete ho vyměnit za rostlinný nebo olivový olej – ten určitě vyzkoušejte). Smíchejte dohromady a metličkou prošlehejte hladké těsto. Nechte aspoň 15, ideálně asi 30 minut odstát.
02.
Rozehřejte pánev a potřete ji trochou másla. Nalijte na ni naběračku těsta a lehce rozkružte – americké palačinky nejsou tak velké ani tenké jako ty naše – velikostí se blíží spíš našim lívancům. Hotová palačinka je asi centimetr silná! Nechte chvíli smažit, dokud těsto není na povrchu zcela zatuhlé. Pak palačinku otočte a osmažte i z druhé strany. Pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.
03.
Podávejte polité několika lžícemi másla a javorovým sirupem.
Ochutnáte tuhle dobrotu i vy?