Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Snídaně nastartuje organismus, urychlí metabolismus a rozhodně byste ji neměli zanedbávat! Proto jsme pro vás připravili recept na pravou anglickou snídani, která vás dokonale nasytí.

20 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks vejce
  • 8 ks vepřových klobásek
  • 1 plechovka fazolí v rajčatové omáčce
  • 4 keříky rajčat
  • 8 ks žampionů
  • 12 plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 20 g másla
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Každá část snídaně se připravuje zvlášť, proto je lepší, používat dvě pánve zároveň. Na jedné rozehřejte olivový olej a dejte na něj opékat oloupané, nakrájené žampiony a celé keříky rajčat. Stačí asi 7 minut.

02.

Na druhé pánvi nechte rozpustit máslo, rozklepněte vajíčko a dělejte volská oka s tekutým žloutkem.

03.

Troubu rozehřejte na 180 °C, na plech rozprostřete plátky anglické slaniny a nechte péct asi 10 minut. Fazole i s omáčkou dejte do hrnce, přidejte sůl, pepř a chilli a ohřejte.

04.

Klobásky opečte nasucho na pánvi (po chvíli pustí tuk, takže není potřeba olej nebo máslo). Vše naservírujte na talíř a podávejte s libovolným pečivem, výborný je opečený toast.

Související témata:

Načítám