Článek
Postup
01.
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnce a asi 2 lžíce dejte do jiné misky. Část zbylé čokolády nalijte do pralinkových formiček, aby byly zhruba do poloviny plné.
02.
Čokoládu nechte trochu ztuhnout a pak ji lžičkou nebo štětečkem rozprostřete i na stěny celé formičky – vznikne tak čokoládová skořápka. Ke zmíněným dvěma lžicím přidejte salko a oříšky a vše promíchejte.
03.
Směsí naplňte čokoládové skořápky a zbylou čistou čokoládou bonbony zalijte – pralinku tak „zavíčkujete“. Hotové pralinky vložte asi na 2 hodiny do lednice, nechte ztuhnout a následně bonbony vyloupněte. Náplně jdou různě ochucovat také ovocem – třeba rozmačkanými malinami nebo kandovanou pomerančovou kůrou.
Můžete zkusit vyrobit i čokoládová lízátka.