Hlavní obsah
3,4
(25)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kynuté koláče s dvojí náplní stojí trochu více času a námahy, ale tato investice se vám vyplatí. Jsou božské a nemusíte ani čekat na pouť!

1 hod.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
  • 1 hrnek mléka
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce sádla
  • 2 ks žloutků
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 3/4 kostky droždí
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 1 ks meruňkové marmelády
Drobenka
  • 4 lžíce másla
  • 5 lžic cukru krupice
  • 6 lžic hrubé mouky
Ochucený tvaroh
  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst rozinek namočených v rumu
Článek

Postup

01.

Droždí nechte vzejít s trochou cukru, mouky a mléka v hrnku u tepla. Vzešlý kvásek smíchejte s ostatními surovinami kromě džemu a vypracujte hladké nelepivé těsto. Přikryjte ho v míse utěrkou a nechte pořádně vykynout. 

02.

Vykynuté těsto vyklopte na vál, lžící odkrajujte kousky (velikost jako na buchty), naplňte je ochuceným tvarohem, zabalte jako buchty a položte na plech vyložený papírem švem dolů. Nechte znovu kynout.

03.

Poté do nich pomoučeným dnem skleničky opatrně vymáčkněte důlek, dejte do něj lžíci meruňkového džemu, okraje potřete rozšlehaným vejcem, posypte užmoulanou drobenkou a hned dejte péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů. Pečte raději déle (cca 30 minut) dozlatova.

Načítám