Článek
Postup
01.
Portobello žampiony očistěte a odkrojte nohy. Orestujte je na polovičním množství rozpáleného oleje a poté přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
02.
V pánvi rozehřejte zbylý olej a osmahněte na něm najemno pokrájenou šalotku s česnekem. Přidejte rajčata a zakápněte je balzamikovou redukcí. Lehce osolte, opepřete a na závěr přihoďte pár natrhaných lístků bazalky.
03.
Mozzarellu rozkrájejte na plátky a vyskládejte dovnitř každého klobouku. Navrch rozdělte rajčatovou směs a pečte ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 20 minut.
04.
Před podáváním ozdobte portobella lístky čerstvé bazalky. Můžete je ještě zakápnout balzamikovou redukcí.
Mozzarellou a rajčaty můžete naplnit také třeba křehký koláč. Co na něj říkáte?