Článek
Postup
01.
Quinou uvařte. (Zde je přesný návod, jak uvařit quinou.) Stroužky česneku nakrájejte na plátky, cuketu a salám na kostičky, sušená rajčata na nudličky. Lístky rozmarýnu otrhejte.
02.
V pánvi rozpalte olej a opečte na něm cuketu a po chvíli přidejte česnek. Nechte ho provonět a vmíchejte rajčata, chorizo a rozmarýn. Vše krátce osmažte a stáhněte z ohně. Směs podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte do ní quinou.
03.
Houby můžete před použitím krátce opéct na grilu. Pak je napěchujte hotovou směsí a naskládejte do pekáčku. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut. Mezitím v misce promíchejte parmazán se strouhankou.
DALŠÍ TIPY, JAK UPRAVIT ŽAMPIONY PORTOBELLO
04.
Po čtvrthodince houby vyjměte a posypte parmazánem. Pak na posledních pár minut vraťte do trouby pod gril. Hotové houby podávejte se zeleninovým salátem.
Máte rádi žampiony? Vyzkoušejte teplý portobello salát s kuřecím masem nebo si udělejte dokonalé bezmasé menu: portobello burger s celerovými hranolky. A jestliže vám zbyla cuketa, upečte si bábovku.