Hlavní obsah
3,1
(34)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Vykouzlete pro své nejbližší lahodný pórkový koláč! V kombinaci se slaninou a šunkou chutná opravdu skvěle. Pochutnáte si na něm jen tak samostatně nebo třeba s lehkým zeleninovým salátkem.

15 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 formu 30 × 20 cm
  • 250 g listového těsta
  • 125 g šunky
  • 100 g anglické slaniny
  • 125 g mozzarelly
  • 100 g sýru s modrou plísní
  • 2 ks pórku
  • 2 ks vejce
  • 250 ml smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Listové těsto rozválejte a rozprostřete na dno a strany formy vyložené pečicím papírem. Dno těsta propíchejte vidličkou.

02.

V pánvi opečte na kostky pokrájenou slaninu a po chvíli přidejte na kostky pokrájenou šunku. Pórek očistěte a nakrájejte na kolečka, přidejte spolu s máslem do pánve a osmahněte. Lehce osolte a opepřete.

03.

Hotovou směs naneste rovnoměrně na listové těsto a malou část si nechte stranou. Mozzarellu i nivu nastrouhejte nahrubo a dejte navrch, pak přidejte zbylou část pórkové směsi. Vše přelijte vajíčky rozmíchanými se smetanou. Ještě trochu opepřete a na závěr postrouhejte muškátovým oříškem.

04.

Pečte v troubě vyhřáté na 190 stupňů asi 30 až 40 minut.

Vyzkoušejte také veganskou verzi pórkového koláče s uzeným tempehem!

Načítám