Článek
Postup
01.
Z mouky, másla, vajec, vody a špetky soli vypracujte hladké těsto a nechte alespoň 2 hodiny v chladu odležet.
02.
Na pomoučeném válu ho rozválejte, vložte do vymazané formy a dno několikrát propíchněte vidličkou.
03.
Překryjte ho alobalem, vyplňte luštěninami (aby si korpus zachoval tvar) a pečte asi 25 minut při 180 stupních.
04.
Mezitím si připravte náplň: na proužky nakrájenou cibuli orestujte na rozpáleném oleji dozlatova, pórek nakrájejte na kolečka a 2 minuty povařte v osolené vodě. Pórek sceďte a smíchejte s cibulí, tymiánem, solí a pepřem.
05.
Naneste na vychladlý korpus, poklaďte plátky sýru a přelejte směsí vajec, smetany, mléka, soli a pepře.
06.
Pečte asi 25 minut při 180 stupních a s podáváním zkuste vydržet, než koláč trochu vychladne.
Milujete slané koláče?