Článek
Říkáte si, jak a z čeho v zimě vařit, abyste do sebe či do svých blízkých dostali nějakou zeleninu? Zkuste to s pórkem. Je méně štiplavý než cibule, ale lahodný o to víc. Máme pro vás recepty na pórkové pomazánky, polévky či pórkové koláče, které si můžete vychutnat buď jako hlavní jídlo, nebo si ho připravit jako oběd či svačinu do práce.
Pórkové rychlovky
Když nemáte moc času, ale potřebujete se rychle a dobře najíst, zkuste pomazánku nebo směs na topinky. S pórkem budou vynikající.
Pórkové polévky
K zimě patří talíř horké polévky. My pro vás máme recepty pro ty, kdo milují polévku jako překrm, ale i pro ty, kdo mají rádi husté polévky, které si mohou vychutnat jako hlavní chod. Jaké dáte přednost vy?
Pórek: Hlavní jídla
Pórek je skvělý! Chutná s masem, ideálně kuřecím či vepřovým, ale i s bramborami. My nedáme dopustit na závitky s vepřovým masem, ale i na gratinované brambory s pórkem a žampiony.
Pórek: Koláč neboli quiche pro každého
Pokud hledáte vynikající, levné a praktické jídlo, zkuste pórkový koláč. Dokonalý bude k večeři pro celou rodinu, a když kousek zbude (což se domníváme, že spíše ne), tak si ho můžete vzít druhý den na svačinu či oběd do práce (Dietní jídelníček na celý den). Přichystáte si veganskou verzi, nebo dáte přednost pórkovému koláči se slaninou a šunkou?
Co z pórku již víte, ale nechte se zlákat i nej recepty z dalších skvělých potravin: Nejlepší recepty z brambor: Zapečené 4x jinak i jako placky, Nejlepší jablkové recepty: Zkusíte bábovku, koláč nebo kuře? nebo Smažené řízky i z trouby: Vepřový, kuřecí nebo bez masa?