Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Nevíte, co uvařit k obědu či večeři? Vyzkoušejte lahodné pórkové palačinky se sýrem. Pórek je zelenina, která se dá použít na sto způsobů a vždy chutná skvěle! Ať už dáte pórek jen na chleba s máslem, uděláte z něj polévku nebo ho zapečete, nikdo nepohrdne.

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 3 lžíce oleje
  • 100 g sýru Brie
  • 120 g sýru s modrou plísní
  • 1/2 ks pórku
  • 1 sklenička mléka
  • 1 špetka soli
  • 1 ks vejce
  • 100 g hladké mouky
Článek

Postup

01.

Nejdříve si připravte těsto na palačinky, které ozvláštníte pórkem. Do mísy vsypte mouku, přidejte vejce, sůl, vlijte trochu mléka a umíchejte těsto bez hrudek. Dle potřeby přidávejte další mléko, dokud nebudete s hustotou těsta spokojení.

02.

Když máte těsto hotové, přidejte do něho, na tenká kolečka nakrájený, pórek a vmíchejte.

03.

Na pánvi rozpalte olej a usmažte na něm spíše větší palačinky.

04.

Hotové palačinky plňte nastrouhanou nivou a na plátky pokrájeným brie, poté je složte na čtvrtiny a ihned podávejte.

Související témata:

Načítám