Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno, bílou část pórku na kolečka a očištěné brambory nakrájejte na kostičky.
02.
V hrnci rozpusťte máslo a cibuli a pórek na něm osmahněte – jen tak, aby zelenina byla měkká, ne tmavá! V tuhle chvíli přilijte kuřecí vývar, polévku přiveďte k varu a vložte do ní i brambory. Vše vařte asi 15–20 minut úplně doměkka.
03.
Po zchladnutí vše rozmixujte zcela dohladka a dochuťte solí a pepřem (pozor, bujonové kostky jsou také dost slané!). Když má vzniklý krém pokojovou teplotu, vložte ho do lednice a chlaďte ho asi další dvě hodiny – ideální je příprava den předem. Před podáváním do polévky ještě vmíchejte smetanu a je hotovo!
Zamilovali jste si chuť pórku ale neznáte s ním moc receptů? Nechte se inspirovat, máme pro vás 3 tipy.