Článek
Postup
01.
Dobře změklé nebo rozpuštěné máslo prošlehejte s cukrem, smetanou, solí a vejci, přidejte nastrouhanou kůru z jednoho dobře umytého pomeranče (jen její oranžovou část) a šťávu z obou pomerančů.
02.
Vmíchejte mouku a kypřicí prášek a vlijte do vymazané a vysypané formy na biskupský chlebíček. Pečte asi 50 minut při 180 °C , nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.
POMERANČOVÉ DEZERTY
03.
Čokoládu se smetanou rozpusťte ve vodní lázni (vždy po 30 vteřinách zamíchejte) nebo v mikrovlnné troubě, nechte trochu zatuhnout a chlebíček s ní přelijte.
Tip: Čokoládu nasekejte nahrubo a vmíchejte rovnou do těsta – odpadne vám práce s polevou a kousky budou rovnoměrněji rozmístěné než poleva.
Ráda peču se zdravějšími ingrediencemi, ale občas má ta bílá mouka a cukr prostě své kouzlo, co myslíte?