Hlavní obsah
4,2
(20)

Voní po vanilce, skořici a pomerančích, mají křupavou sušenkovou skořápku a přitom lehounkou čokoládovou náplň. Dnešní plněné trubičky sice vyžadují chvilku trpělivosti, ale soudě podle toho, jak rychle zmizely, rozhodně stojí za to!

30 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
18 kusů
Trubičky
  • 4 lžíce másla
  • 1/3 hrnku cukru krupice
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 ks bílku
  • 1/2 hrnku hladké mouky
Krém
  • 500 g ricotty
  • 80 g cukru moučka
  • 35 g hořké čokolády
  • 1 hrst kandované citronové kůry
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 50 g cukru moučka
Článek

Postup:

01.

Troubu vyhřejte na 190 °C. Změklé máslo a cukr ušlehejte elektrickým šlehačem do pěny, přidejte všechny zbylé ingredience a vypracujte hladké těsto.

02.

Na archy pečicího papíru si nakreslete tři 10centimetrová kolečka (víc trubiček byste najednou nestihli) a na každé stěrkou rozetřete lžíci těsta. Pečte asi 10 minut, až začnou okraje zlátnout.

03.

Mezitím prošlehejte ricottu, cukr, nastrouhanou čokoládu, asi 2 lžíce jemně nasekané kandované pomerančové kůry, vanilku a skořici.

04.

Ihned po vytažení z trouby namotejte placičky na asi 3centimetrové formičky na trubičky, konce láhví od vína nebo třeba silnější vařečky. Pracujte rychle – pouze s horkými placičkami, s vystydlým těstem už nehnete. Nechte vychladnout a mezitím dejte péct další plech.

05.

Když máte všechno těsto zpracované, trubičky naplňte lžičkou nebo pomocí cukrářského sáčku se širokou zdobicí špičkou ricottovým krémem. Pocukrujte a ihned servírujte – trubičky vždy plňte až těsně před podáváním, jinak se rozmočí.

Tip: Skořápky si můžete upéct až 3 dny předem, v uzavřené dóze vydrží křupavé. Ricottu klidně nahraďte tučným tvarohem nebo šlehačkou a příště krém ochuťte mletými pistáciemi nebo (jako se to dělá s limetkou…) pomeranč nahraďte za citron.

Jaké trubičky vedou u vás, hořické, sicilské cannoli nebo snad kremrole?

Související témata:

Načítám