Článek
Postup
01.
Připravte si dva plechy a pokryjte je pečicím papírem. Troubu vyhřejte na 180 stupňů.
02.
Celá vejce vyšlehejte s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao a mleté mandle.
03.
Těsto dobře rozmíchejte a jeho poloviny rozdělte na plechy. Pečte asi 12 minut. Mezitím, co korpusy chladnou, nachystejte krém.
04.
Do mísy vložte ricottu a smetanu, přidejte cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru. Ruční šlehač zapněte na nejvyšší otáčky a šlehejte, dokud směs nezhoustne (podobně jako samostatná šlehačka). Bílou čokoládu nasekejte a přimíchejte do krému.
05.
Plát kakaového těsta potřete půlkou krému, přiklopte druhým plátem, rozetřete zbytek krému a ozdobte kousky pomeranče.
Ricotta je výborná s citrusy, proto doporučujeme vyzkoušet i citronový koláč.