Hlavní obsah
1,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Berete pravidelné mlsání skoro jako svou občanskou povinnost? V tom případě pro vás máme velmi náročný úkol: zkuste zcela nepodlehnout pomerančovým řezům s ricottou. Ale je to těžké!

30 min.
Příprava
24 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 buchtu
  • 125 ml mléka
  • 50 g bílé čokolády
  • 1 ks pomeranče
  • 75 g cukru moučka
  • 500 g ricotty
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 300 g cukru krupice
  • 8 ks vejce
  • 100 g kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 100 g hladké mouky
  • 180 g mandlí
Článek

Postup

01.

Připravte si dva plechy a pokryjte je pečicím papírem. Troubu vyhřejte na 180 stupňů.

02.

Celá vejce vyšlehejte s cukrem krupicí a vanilkovým cukrem, přidejte mléko, mouku s práškem do pečiva, kakao a mleté mandle.

03.

Těsto dobře rozmíchejte a jeho poloviny rozdělte na plechy. Pečte asi 12 minut. Mezitím, co korpusy chladnou, nachystejte krém.

04.

Do mísy vložte ricottu a smetanu, přidejte cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru. Ruční šlehač zapněte na nejvyšší otáčky a šlehejte, dokud směs nezhoustne (podobně jako samostatná šlehačka). Bílou čokoládu nasekejte a přimíchejte do krému.

05.

Plát kakaového těsta potřete půlkou krému, přiklopte druhým plátem, rozetřete zbytek krému a ozdobte kousky pomeranče.

Ricotta je výborná s citrusy, proto doporučujeme vyzkoušet i citronový koláč.

Související témata:

Načítám