Článek
Postup
01.
Použila jsem hrnek o objemu 320 ml. Všechny ingredience by měly mít pokojovou teplotu. Do jedné mísy si připravte tekutou směs z mléka, oleje, hnědého cukru, čerstvě vymačkané šťávy ze dvou pomerančů, nastrouhané kůry a vajec. Vše ruční metlou prošlehejte.
02.
Do druhé mísy prosejte hladkou mouku s práškem do pečiva, jedlou sodu, sůl a mletý kardamom. Sypkou směs promíchejte.
03.
Nyní postupně zapracujte sypkou směs do tekuté. Vznikne hladké těsto. To rozdělte do formy na muffiny (silikonovou nemusíte vymazávat, kovovou vymažte máslem a vysypte hrubou moukou).
04.
Muffiny dejte péct do předehřáté trouby na 190 stupňů při funkci horní a spodní ohřev. Hotové muffiny dejte zchladnout na drátěnou mřížku.
Milujete muffiny? Zkuste jablečné muffiny se skořicí nebo čokoládové muffiny s višněmi, výborné jsou i naslano. Vyzkoušejte dietní muffiny z vajec bez mouky, špaldové muffiny se sýrem a kukuřicí anebo nádivkové muffiny s uzeným.