Článek
Postup
01.
Nejprve na mírném ohni rozpusťte máslo a opečte na něm na jemno nasekanou šalotku. Ze dvou pomerančů vymačkejte šťávu, třetí oloupejte, jeho dužinu nakrájejte na kostičky a kůru nastrouhejte na jemno.
02.
Kostičky pomeranče přidejte k šalotce, zasypejte kůrou z jednoho pomeranče a společně chvíli opékejte. Pak zalijte vínem, ze kterého nechte vyvařit alkohol, přidejte pomerančovou šťávu, vývar a nechte pozvolna probublávat.
03.
Asi po 10 minutách oheň stáhněte, omáčku propasírujte, dosolte, opepřete a zjemněte smetanou.
Vyhýbáte se pomerančům, protože si stále nevíte rady jak je oloupat a zábava to také rozhodně není? Podívejte se na naše video jak na to, a již to pro vás bude hračka.