Hlavní obsah
3,0
(8)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte chuť na dobrou pomazánku, která vás v kuchyni nijak nezdrží, a přesto chutná božsky? Vyzkoušejte dnešní tip na pomazánku z uzeného lososa.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pomazánku
  • 50 g uzeného lososa
  • 250 g tvarohu
  • 80 g čerstvého krémového sýru
  • 1 ks citronu
  • 1 lžička kaparů
  • 1 špetka pepře
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Článek

Postup

01.

Lososa nakrájejte na větší kusy, přidejte k němu tvaroh, sýr, kapary a rozmixujte. Uzený losos je poměrně dost slaný, pokud by vám tento poměr nevyhovoval, můžete chuť pomazánky zjemnit dalším tvarohem nebo zakysanou smetanou.

02.

Do hotové pomazánky vymačkejte půlku citronu a namelte pepř. Podávejte namazané na pečivu, posypané nasekanou pažitkou a ozdobené plátkem citronu.

Pokud lososa přímo zbožňujete, vyzkoušejte i lososové balíčky s prosciuttem.

Energetická hodnota celkem - 1 pomazánku
Energie2 497,15 kJ
Bílkoviny69,22 g
Tuky25,8 g
Sacharidy19,53 g
Sůl3,41 g
SAFA13,86 g
Vláknina3,63 g
Cukry14,21 g
Související témata:

Načítám