Hlavní obsah
3,8
(24)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Nákupy, večírky, úklid, besídky, pečení... Také se ptáte, kde na to všechno vzít čas? Nějaký můžete ušetřit i při přípravě večeře: pomazánka z uzené makrely je připravená za chviličku a na dobrém opečeném chlebu chutná přímo luxusně.

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 400 g uzené makrely
  • 200 g čerstvého sýra
  • 1 lžička sterilovaného křenu
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 12 plátků chleba
  • 1 svazek ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 ks limetky
Článek

Postup

01.

Z uzené makrely odstraňte kůži. Maso oberte od kostí a vložte do větší mísy.

02.

K rybímu masu přidejte čerstvý sýr, pár kapek limetkové šťávy, lžičku křenu, sůl a špetku pepře a všechno pořádně propracujte vidličkou. Mám ráda, když jsou v pomazánce větší kousky ryby, proto ji vidličkou drtím jenom nahrubo. Dáváte-li přednost krémovým a jemným pomazánkám, můžete použít i tyčový mixér.

03.

Hotovou pomazánku nechte chvíli odležet v chladu. Podávejte s opečeným chlebem, čerstvou zeleninou a kouskem limetky.

Tip: Křen můžete nahradit lžící čerstvého kopru, máte-li ho rádi.

Máte rádi pomazánku z uzené makrely? Zkuste i falešnou humrovou, na chlebíčky je vynikající.

Související témata:

Načítám