Článek
Postup
01.
Z uzené makrely odstraňte kůži. Maso oberte od kostí a vložte do větší mísy.
02.
K rybímu masu přidejte čerstvý sýr, pár kapek limetkové šťávy, lžičku křenu, sůl a špetku pepře a všechno pořádně propracujte vidličkou. Mám ráda, když jsou v pomazánce větší kousky ryby, proto ji vidličkou drtím jenom nahrubo. Dáváte-li přednost krémovým a jemným pomazánkám, můžete použít i tyčový mixér.
03.
Hotovou pomazánku nechte chvíli odležet v chladu. Podávejte s opečeným chlebem, čerstvou zeleninou a kouskem limetky.
Tip: Křen můžete nahradit lžící čerstvého kopru, máte-li ho rádi.
Máte rádi pomazánku z uzené makrely? Zkuste i falešnou humrovou, na chlebíčky je vynikající.