Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Papriky mají právě svoji sezónu a na pultech obchodů hrají prim. Co si z nich ale připravit? Vyzkoušejte pomazánku z pečených paprik.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
8 porcí
  • 4 ks červené papriky
  • 80 g čerstvého krémového sýru
  • 120 g balkánského sýru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 8 ks pečiva
Článek

Postup

01.

Papriky rozkrojte na poloviny a zbavte je stopek a semínek. Pak je dejte do pekáčku a pečte zhruba 25 minut na 160 stupňů Celsia. Když je povrch paprik opečený do tmava, papriky vyndejte a nechte zchladnout.

02.

Poté jim sloupněte slupku (mělo by to jít jednoduše) a papriky dejte do mixéru. Přidejte k nim žervé a rozmixujte do hladka. Prsty do pomazánky najemno nadrobte balkánský sýr a podle chuti osolte a opepřete.

03.

Pomazánku namažte na pečivo a můžete podávat.

Související témata:

Načítám