Hlavní obsah
3,1
(7)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Letní pohoštění pro návštěvu i na party? Tady je! Pomazánka z pečených lilků nadchne nejen vegetariány!

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 pomazánku
  • 1 ks lilku
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks chilli papričky
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 špetky soli
  • 1 špetka pepře
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Lilek omyjte, nakrájejte na plátky, rozložte na plech s pečicím papírem, posolte, pokapejte olejem a dejte péct do trouby při 180 stupních na 20 minut.

02.

Poté ho nechte zchladnout a plátky vložte do mixéru. Přidejte kousky papriky, chilli papričky, drcený česnek, pepř, šťávu z citronu i jogurt a vše rozmixujte na hrubší kaši. Pomazánku máte hotovou, teď ji jen stačí dát na chvíli do lednice a můžete servírovat.

Lilek patří k letním pochoutkám. Dokonalý je i v tomto receptu, který máte za půl hodiny na stole: Lilkové kari s čerstvým koriandrem.

Energetická hodnota celkem - 1 pomazánku
Energie3 058,38 kJ
Bílkoviny9,43 g
Tuky61,41 g
Sacharidy36,98 g
Sůl2,16 g
SAFA8,78 g
Vláknina13,15 g
Cukry20,15 g
Související témata:

Načítám